Wynajęcie sal szkoleniowych wraz z cateringiem i usługą hotelową (DP/2310/138/14).
Wynajęcie sal szkoleniowych wraz z cateringiem i usługą hotelową (DP/2310/138/14).
Przetarg nieograniczony
- Termin składania ofert: 2014.10.27 11:00
- Termin otwarcia ofert: 2014.10.27 11:15
- Termin związania ofertą: Wykonawca będzie związany złożoną ofertą przez 30 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
- Miejsce składania ofert: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego: Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach, 25 – 369 Kielce, ul. Żeromskiego 5, pokój nr 5 (sekretariat Kanclerz).
- Informacja o zamiarze zawarcia umowy ramowej: nie dotyczy
- Informacja o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
- Informacja dotycząca zastosowania aukcji elektronicznej: nie dotyczy
- Miejsce realizacji: W odległości: minimum 50 km, maksimum 70 km od miasta Kielce
- Termin realizacji: Termin wykonania zamówienia: od 20.11.2014r. – 21.12.2014r. w systemie 3 zjazdy po 2 dni szkoleniowe/dotyczy jednej grupy (zjazdy będą się odbywały od poniedziałku do niedzieli).
- Wymagania: 1. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 2. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówienia uzupełniającego. 3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
- Warunki udziału w postepowaniu: W postępowaniu mogą uczestniczyć wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: 1. Posiadania uprawnień do wykonywania działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 2. Posiadania wiedzy i doświadczenia tzn. w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują co najmniej dwie główne usługi o charakterze odpowiadającym przedmiotowi zamówienia, o wartości brutto nie mniejszej niż 60.000,00 zł (słownie: sześćdziesiąt tysięcy zł) każda (jedna usługa oznacza usługę wykonaną na podstawie jednej umowy). 3. Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tzn.: 1) dysponują minimum dwiema osobami do przygotowania posiłków z aktualnymi badaniami lekarskimi, 2) dysponują minimum trzema osobami do obsługi kelnerskiej z aktualnymi badaniami lekarskimi, 3) dysponują obiektem hotelowym: a) kategorii minimum trzygwiazdkowej (3***); b) z pokojami jedno lub dwuosobowymi dla niepalących/palących, z łazienką z wanną i natryskiem lub kabiną natryskową, umywalką z blatem lub półką, z węzłem higieniczno-sanitarnym; c) w przypadku pokojów jednoosobowych: łóżko, szafka nocna, szafa, krzesło, biurko lub stół, oświetlenie ogólne, lampka nocna, zasłony/rolety, kosz na śmieci, ręczniki, telewizor, dywan lub wykładzina dywanowa, dostęp do internetu bezprzewodowego w pokoju, klimatyzacja; d) w przypadku pokojów dwuosobowych: dwa oddzielne łóżka, dwie oddzielne szafki nocne, szafa, krzesła, biurko lub stół, oświetlenie ogólne, lampki nocne, zasłony/rolety, kosz na śmieci, ręczniki, telewizor, dywan lub wykładzina dywanowa, dostęp do internetu bezprzewodowego w pokoju, klimatyzacja; e) dysponującym 4 salami szkoleniowymi (dla minimum 13 osób każda) posiadającymi: klimatyzację, dostęp do światła dziennego, rzutnik, ekran, flipchart, mazaki/markery, nagłośnienie, bezprzewodowy mikrofon, rzutnik folii, internet; f) dysponującym minimum 20 nieodpłatnymi miejscami parkingowymi; g) znajdującym się w odległości od 50 do 70 km od miasta Kielce. 4) dysponują stołówką, w której wykonawca na miejscu przygotowuje posiłki posiadającą odpowiednie zaplecze i wyposażenie (kuchnia, restauracja, warniki, termosy konferencyjne) umożliwiające realizację zamówienia w zakresie wyżywienia – jednorazowo dla 13 osób, w którym wykonawca zapewni wyżywienie: pierwszy dzień – przerwy kawowe (serwis kawowy z poczęstunkiem), obiad, kolacja; drugi dzień – śniadanie, przerwy kawowe (serwis kawowy z poczęstunkiem), obiad. 4. Sytuacji ekonomicznej i finansowej. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 5. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Spełnienie w/w warunków oceniane będzie metodą „spełnia/nie spełnia” na podstawie następujących dokumentów: A. W celu wykazania spełniania przez wykonawcę warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych do oferty należy dołączyć: 1. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z treścią art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych sporządzone według załącznika nr 4 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2. Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, sporządzony według załącznika nr 6 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz załączeniem dowodów czy usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Zamawiający wymaga udokumentowania co najmniej dwóch usług o wartości brutto nie mniejszej niż 60.000,00 zł (słownie: sześćdziesiąt tysięcy zł) każda. 3. Wykaz osób, które będą uczestniczyć w realizacji zamówienia (minimum dwie osoby do przygotowania posiłków oraz minimum trzy osoby do obsługi kelnerskiej) wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia, niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informację o podstawie do dysponowania tymi osobami sporządzony według załącznika nr 7 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 4. Oświadczenie że osoby, które będą uczestniczyć w realizacji zamówienia posiadają aktualne badania lekarskie. 5. Oświadczenie wykonawcy, że dysponuje obiektem hotelowym: 1) o kategorii minimum trzygwiazdkowej (3***) posiadającym: a) pokoje jedno lub dwuosobowe dla niepalących/palących (w przypadku pokojów jednoosobowych: łóżko, szafkę nocną, szafę, krzesło, biurko lub stół, oświetlenie ogólne, lampka nocna, zasłony/rolety, kosz na śmieci, ręczniki, telewizor, dywan lub wykładzinę dywanową, dostęp do Internetu bezprzewodowego w pokoju, klimatyzacja; w przypadku pokojów dwuosobowych: dwa oddzielne łóżka, dwie oddzielne szafki nocne, szafę, krzesła, biurko lub stół , oświetlenie ogólne, lampki nocne, zasłony/rolety, kosz na śmieci, ręczniki, telewizor, dywan lub wykładzinę dywanową, dostęp do Internetu bezprzewodowego w pokoju, klimatyzacja), b) łazienkę z wanną, natryskiem lub kabiną natryskową, umywalką z blatem lub półką, z węzłem higieniczno – sanitarnym, c) salę szkoleniową (dla minimum 13 osób) posiadającą: klimatyzację, dostęp do światła dziennego, rzutnik, ekran, flipchart, mazaki/markery, nagłośnienie, bezprzewodowy mikrofon, rzutnik folii, Internet, d) nieodpłatny parking, dysponujący minimum 20 miejscami parkingowymi. 2) znajdującym się w odległości od 50 do 70 km od Kielc. 6. Oświadczenie wykonawcy, że dysponuje stołówką w której wykonawca na miejscu przygotowuje posiłki, obiekt posiada odpowiednie zaplecze i wyposażenie (kuchnia, restauracja, warniki, termosy konferencyjne) umożliwiające realizację zamówienia w zakresie wyżywienia – jednorazowo dla 13 osób, w którym wykonawca zapewni wyżywienie: pierwszy dzień – przerwy kawowe (serwis kawowy z poczęstunkiem), obiad, kolacja; drugi dzień – śniadanie, przerwy kawowe (serwis kawowy z poczęstunkiem), obiad. Uwaga! Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wykazując spełnianie warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Prawo zamówień publicznych, a podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia, do oferty należy dołączyć dokumenty wymienione w pkt. B.I. i B.II. dotyczące również tych podmiotów. B.I. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania, w okolicznościach określonych w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych do oferty należy dołączyć: 1. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia stanowiące załącznik nr 5 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów o których mowa w pkt. B.I. ust. 2 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości – wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert. B.II. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 2 pkt. 5) ustawy Prawo zamówień publicznych do oferty należy dołączyć listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej lub oświadczenie wykonawcy, że nie należy do grupy kapitałowej, sporządzone według załącznika nr 8 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. C. Ponad to do oferty należy dołączyć: 1. Dowód wpłaty wadium.
- Wadium: 2000 PLN
- Kryteria wyboru: cena: 100%
- Specyfikacja: Specyfikacja istotnych warunków zamówienia dostępna jest na stronie internetowej zamawiającego (www.ujk.edu.pl), jako załącznik do niniejszego ogłoszenia, można ją odebrać w siedzibie zamawiającego w Dziale Zamówień Publicznych lub za zaliczeniem pocztowym (wówczas do ceny siwz należy doliczyć koszt przesyłki).
- Cena specyfikacji: 4 PLN
Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajęcia 4 sal szkoleniowych wraz z cateringiem oraz usługą hotelową na potrzeby organizacji szkoleń w związku z realizacją projektu pn. „EkoProgres”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Kod CPV i nazwa:
55100000-1 – usługi hotelarskie
55120000-7 – usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
55321000-6 – usługi przygotowywania posiłków
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia – opis przedmiotu zamówienia.
Postępowanie prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004r. (Dz. U. z 2013r. poz. 907 ze zmianami).
Ogłoszenie o zamówieniu zostało:
1. opublikowane w BZP w dniu 17.10.2014r. pod numerem 345624-2014
2. zamieszczone w siedzibie zamawiającego i na stronie internetowej zamawiającego: www.ujk.edu.pl, w dniu 17.10.2014r.
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy w przypadku zaistnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w szczególności zmianę:
1. Terminu wykonania umowy (np. w przypadku działania siły wyższej, w przypadku zaistnienia okoliczności na które strony nie miały wpływu).
2. Zmiana terminu realizacji zamówienia może nastąpić wyłącznie w przypadku wystąpienia okoliczności niezawinionych przez wykonawcę, których nie można było przewidzieć przy dołożeniu należytej staranności w szczególności będących następstwem działania siły wyższej tzn. nadzwyczajnego zdarzenia zewnętrznego, którego nie można było przewidzieć, ani któremu nie można było zapobiec, a które faktycznie bezpośrednio uniemożliwia lub zasadniczo utrudnia realizację przedmiotu umowy, w szczególności wojny, przewrotu, zamieszek, rebelii, strajku w branżach mających zasadniczy wpływ na terminową realizację zamówienia.
3. Zmiana terminu realizacji zamówienia może nastąpić wyłącznie za zgodą zamawiającego na pisemny wniosek wykonawcy, zawierający uzasadnienie zmiany terminu.
4. Osób realizujących przedmiot zamówienia, pod warunkiem, że osoby będą miały co najmniej takie uprawnienia jak wskazane przez wykonawcę o ofercie.
Osobami uprawnionymi do kontaktowania się z wykonawcami są: Małgorzata Warwas tel. 41 349 73 35 i Dariusz Lenard tel. 41 349 72 76, fax. 41 349 72 75.
- siwz-wynajęcie sal szkoleniowych wraz z cateringiem i usługą hotelową
- Załącznik nr 1 oferta
- Załącznik nr 2 opis przedmiotu zamówienia
- Załącznik nr 3 projekt umowy
- Załącznik nr 4 oświadczenie o spełnianiu warunków, art. 22
- Załącznik nr 5 oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, art. 24
- Załącznik nr 6 wykaz głównych usług wykonanych-wykonywanych w okresie trzech ostatnich lat
- Załącznik nr 7 wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia
- Załącznik nr 8 oświadczenie dotyczące grupy kapitałowej